İmplant Merkezi - Basit ve Cerrahi İmplant Tedavileri
Türkçe

tr

Dil Seçimi

Dil Seçimi

İmplant Tedavisiyle İlgili Sıkça Sorulan Sorular

7 Soruda İmplant Tedavisi Hakkında Tüm Bilmek İstedikleriniz

Ağız ve diş sağlığı sorunları neredeyse her insanın şikayet ettiği sağlık problemlerinin başında gelmektedir. Özellikle hem işlevsel hem de estetik açıdan ciddi anlamda sorun yaratan diş kayıpları birçok insanın ortak sorunlarından biridir. Ancak implant tedavisiyle kayıp dişlerin yerini doğaldan farksız ve hatta daha güçlü dişlerle doldurmak mümkündür.

Eğer implant tedavisi hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız yazımızı incelemeye devam edin. Sizin için implant tedavisiyle ilgili sıkça sorulan sorular ve cevaplarına yer verecek, implant tedavisi hakkında aklınızda bulunan tüm soru işaretlerini ortadan kaldıracağız.

1.  İmplant Tedavisi Her Zaman Başarılı Sonuç Verir Mi?

İmplant tedavisiyle ilgili sıkça sorulan sorular arasında ilk sırada başarılı olup olmayacağı vardır. Günümüzde implant tedavisi, gelişen diş hekimliği ve tedavi olanakları sayesinde kusursuza yakın sonuçlar vermektedir. Öyle ki implant diş uygulamalarında başarı oranlarının %98'lerin üzerine çıktığını vurgulamak gerekir. Buna ek olarak implant diş ömrü de tıpkı doğal dişler gibi yıllarca kullanmaya uygundur. Ağız ve diş bakımınıza önem verdiğiniz takdirde bir ömür boyu sorun yaşamadan kullanmanız kuvvetle muhtemeldir.

2. İmplant Tedavisi Herkese Uygulanabilir Mi?

İmplant tedavisi genel bir sağlık sorunu olmayan ve kemik gelişimini tamamlamış her hastaya uygulanabilir. Nitekim kalp, tansiyon, şeker ve benzeri genel sağlık sorunları olan hastalarda da hastanın durumu kontrol altında ise doktor gözetimde implant tedavisi mümkündür. İmplant tedavisiyle ilgili sıkça sorulan sorular ve implant tedavisi merak edilenler listesinde en önemlilerden biri bu maddedir.

3. İmplant Tedavi Süresi Ne Kadar?

İmplant tedavisiyle ilgili sıkça sorulan sorular listemizde bir diğer soru da implant tedavi süresi olmaktadır. İmplant tedavi süresi ile ilgili farklı bilgiler bulmak mümkündür.

İmplant tedavi süresi hakkında kesin bir zaman aralığı vermek mümkün değildir. Çünkü her tedavinin hastaya özel olarak belirlenmesi gerekir. Hastanın çene kemiğinin durumu, diş eti sorunları, genel ağız ve vücut sağlığı gibi faktörler implant tedavisi süresinin değişkenlik göstermesine neden olabilmektedir. Yine de standart bir tedavi sürecinin 3 ile 6 ay arası sürdüğü söylenebilir.

4. İmplant Tedavisi Ağrı Yapar Mı?

implant tedavisiyle ilgili sıkça sorulan sorular arasında implant ağrılı mıdır, sorusu da yer alır. İmplant tedavisi söz konusu olduğunda birçok insan ağrıdan endişe eder. Ancak lokal anestesi altında uygulanan implant tedavisi ağrı ya da acıya neden olmaz. Diş kökleri yerleştirildikten sonraki süreçte de ağrının çoğu zaman diş çekim ağrısına yakın olduğunu söylemek mümkündür. Özellikle yapay diş köklerinin kemikle kaynaşmasının beklendiği dönemde yüksek ağrı hissetmeniz durumunda diş hekiminize başvurmalısınız. Ağrının kaynağı enfeksiyon ya da farklı problemler olabilir.

5. İmplant Tedavisi Riskli Mi?

Her tıbbi müdahalede olduğu gibi implant tedavisinde de çeşitli risklerden bahsetmek mümkündür. Ancak sürecin deneyimli ve çene cerrahisi alanında uzman bir diş hekimi tarafından yönetilmesiyle implant tedavisi riskleri de en aza inmiş olur. Nitekim olası komplikasyonları önlemek için hastanın kapsamlı bir ağız ve diş sağlığı muayenesinden geçerek radyolojik görüntülemeler aracılığıyla çene kemiği yapısının ortaya çıkarılması gerekir. İmplant tedavisi hakkında merak edilenlerden olan implant tedavisi riski de uzman hekimler tarafından yanıtlanacaktır.

6. Çene Kemiğinin Yeterli Olmadığı Durumlarda İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır?

implant tedavisiyle ilgili sıkça sorulan sorular arasında çene kemiği yetersizliğinde implant tedavisinin nasıl uygulandığı da yer almaktadır. Fiziksel implant muayenesi ve radyolojik görüntülemeler sonucunda hastanın çene kemiğinin yetersiz olduğu anlaşılırsa uygulanabilecek farklı tedaviler vardır. En pratik yöntem yapay kemik tozları kullanarak sert dokunun yoğunluğunu artırmaktır. Ancak çene kemiğinin çok ince olduğu durumlarda bu yöntem yeterli değildir. Böyle durumlarda ağzın farklı bir bölgesinden kemik alarak o bölgeye nakletmek mümkündür. Ayrıca box, sinüs lifting ve greftleme gibi kemik miktarını artırmak için kullanılan farklı yöntemler de mevcuttur.

7. İmplant Ameliyatı Sonrasında Diş Bakımı Nasıl Yapılır?

İmplant ameliyatı, yapay diş köklerinin çene kemiğine yerleştirildiği aşamadır. Protez diş yerleştirilmeden önce yapay köklerin kaynaşması için 3 ile 6 ay arası beklemek gerekir. Ancak iyi bir ağız ve diş bakımı olmadığı takdirde bu sürecin çeşitli enfeksiyonlar nedeniyle aksaması olasıdır. Bu nedenle implant tedavisinde ilk gün son derece önemlidir. 24 saat boyunca diş fırçalamak, gargara yapmak, sigara içmek gibi bölgeye zarar verebilecek aktivitelerden uzak durmak gerekir. Bunun sonrasında hasta yavaş yavaş gündelik aktivitelerine dönebilir. Ancak süreç boyunca ağız ve diş temizliğine dikkat edilmeli, ayrıca yemek yerken implant tedavisi uygulanan bölgeye baskı yapılmamalıdır.

Diş Hekimlerimizle Görüşerek Tüm Endişelerinizden Kurtulun

İmplant tedavisiyle ilgili sıkça sorulan sorular ve implant tedavisi merak edilenler konusuna bu yazımızda değindik. İmplant Merkezi olarak ağız ve diş sağlığınız için sizlere en ideal çözümleri sunmaya önem vermekteyiz. Bu doğrultuda doktorlarımız muayene sırasında ve sonrasında implant tedavisi hakkında hastalarımızı sürekli bilgilendirmekte, tedavi sürecini hastalarımızla iş birliği içerisinde planlamaktadır. Diş hekimlerimizden randevu alarak aklınızdaki tüm soruları sorabilir, sağlıklı bir gülümsemeye kavuşmak için ilk adımı atabilirsiniz.

[widget-130]

Yorum Yap

Randevu Al
Randevu Al +902127064716