- Konu Başlıkları
- Diş Sağlığınız İçin En Etkili Tedavi
- Kişiye Özel İmplant Tedavileri
- 1. Endodontik İmplantlar
- 2. Transosseöz İmplantlar
- 3. İntramukozal İmplantlar
- 4. Subperiostal İmplantlar
- 5. Endostal İmplantlar
- Doğru Tedavi İçin Güvenilir Diş Hekimlerini Tercih Edin
Diş Sağlığınız İçin En Etkili Tedavi
İmplant tedavisinde başarı oranı yüzde 98'lere kadar varmaktadır. Ancak başarılı bir tedavi için hastanın diş etleri ve çene kemiği yapısının detaylı bir biçimde muayene edilmesi gerektiğini de vurgulamak gerekir. Nitekim hem kısa sürede iyileşme sağlamak hem de doğal dişlere en yakını çözümü bulmak için hangi implant tedavi yönteminin uygulanacağına hasta doktor iş birliği ile karar vermek büyük önem taşımaktadır.
Bu nedenle diş eksikliğiyle birlikte ağız içerisindeki diğer sorunlara da bağlı olarak farklı implant çeşitleri vardır. Eğer implant tedavisi yaptırmayı düşünüyor ancak implant çeşitleri hakkında yeterince bilgi sahibi olmadığınız için endişe duyuyorsanız doğru adrestesiniz. İmplant çeşitleri nelerdir ve tedavide hangisi tercih edilir diye merak ediyorsanız yazımızı inceleyerek diş implant çeşitleri hakkında fikir edinebilirisiniz.
[widget-130]
Kişiye Özel İmplant Tedavileri
İmplant çeşitleri uygulama farklılıklarından kullanılan materyale kadar pek çok unsura göre sınıflandırılmaktadır. İmplant uygulama çeşitleri genellikle diş hekiminin muayenesi sonucunda hastanın diş ve ağız dokusunda tespit ettiği bulgulara göre ayrılır. Bu nedenle başarılı bir implant uygulaması için deneyimli bir implant doktoru tarafından detaylı bir muayenenin yapılması son derece önemlidir. En çok kullanılan implant çeşitleri ise şunlardır:
1. Endodontik İmplantlar
Tipik anlamda bir implant olmasa da endodontik implantları implant çeşitleri arasına almak gerekir. Çünkü burada tam anlamıyla eksik bir dişten söz etmek doğru değildir. Daha çok yapı itibariyle zayıflaşmış dişler söz konusudur. Bu nedenle uygulamaya implant yerine endodontik stabilizatör dendiğine rastlamanız da mümkündür. Stabil ifadesinden rahatlıkla fark edebileceğiniz üzere tedavinin amacı mevcut doğal dişlerin içerisine yerleştirilen implantlarla dişin dayanıklılığını ve ömrünü artırmaktır. Dental implant çeşitleri arasında diş hekimleri endodontik implantları sıklıkla tercih etmektedir.
2. Transosseöz İmplantlar
İmplant tedavisinin başarılı olması için çene kemiğinin kondisyonu son derece önemlidir. Ancak çene kemiğinin yeterli olmadığı durumlarda da çareler tükenmiş değildir. İmplant çeşitleri arasındaki transosseöz implant yönteminde yalnızca eksik dişin olduğu bölgeye değil tüm çene kemiği boyunca yerleştirilen bir implant söz konusudur. Nitekim zor bir işlem olduğu için hastanın genel anestezi altında olması şarttır. Gerek uygulamadaki zorluğu gerekse iyileşme hızının yavaşlığı nedeniyle son yıllarda pek tercih edilmeyen dental implant türleri arasında olduğunu söylemek mümkündür.
3. İntramukozal İmplantlar
Günümüzde neredeyse hiç tercih edilmeyen implant çeşitleri arasında olan intramukozal implantlar, buna karşılık en eski implant uygulamalarından biridir. İlk olarak 1943 yılında uygulanan implantın özelliği tamamen titanyumdan oluşmasıdır. Hem maliyeti hem de esneklikten uzak olması tıpkı transsoseöz implantlar gibi intramukozal implantların da giderek gözden düşmesini beraberinde getirmiştir. Bu nedenle ünümüzde daha kullanışlı implant çeşitleri tercih edilmektedir.
4. Subperiostal İmplantlar
Her ne kadar fazla tercih edilen implant çeşitleri arasında olmasa da subperiostal implantlar çiğneme sırasındaki baskıyı diş köklerine eşit oranda dağıttığı için oldukça dayanıklıdır. Fazla tercih edilmemesinin nedeni daha çok uygulamasının zor olmasıyla ilgilidir. Çünkü implantın, çene kemiği ortaya çıkarılarak yerleştirilmesi şarttır. Nitekim çoğu zaman hastanın da böylesine bir maliyet ya da daha uzun bir iyileşme dönemine katlanması gereksizdir. Dolayısıyla dental implant çeşitleri arasında sık başvurulmayan bir yöntemdir.
5. Endostal İmplantlar
Endostal ya da endosseöz implantlar, günümüzde sıklıkla kullanılan diş implant çeşitleri arasındadır. Özellikle standart uygulamalarda kullanılan vidalı implantlar, implant denince çoğu insanın aklına gelen şeydir. Buna karşılık endostal implant çeşitleri arasında ayrıca blade ve silindirik implantları da saymak gerekir. Ancak bu diğer implant çeşitleri için fonksiyonel açıdan bir ayrım yapmak doğru değildir. Çünkü isimlerindeki farklılıklar daha çok biçimleriyle ilgilidir.
[widget-132]
Doğru Tedavi İçin Güvenilir Diş Hekimlerini Tercih Edin
Yazımızda bahsettiğimiz dental implant çeşitleri kafanızı karıştırmış olabilir. Ancak tedaviniz için hangi implant çeşidi ve tekniğinin uygulanacağı büyük oranda diş hekiminizin muayenesinden sonra anlaşılır. Bu noktada güvenilir bir diş hekimine başvurduğunuzdan emin olmak başarılı bir implant tedavisi sürecinin ilk adımıdır.
İmplant Merkezi olarak deneyimli diş hekimlerimiz ve yüksek teknolojiyle zenginleştirilmiş kliniğimizle sizler için en ideal çözümleri sunmaktayız. Bu doğrultuda güvenilirliğinden şüphe ettiğimiz implant markaları ile çalışmayarak hastalarımızın sağlığını riske etmediğimizi de vurgulamak isteriz. Bizimle iletişime geçerek güçlü ve sağlıklı gülümsemelerinize yeniden kavuşabilirsiniz.